Ντουμπρόβνικ (Κροατία)

Η αινιγματική παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ αφυπνίζει μια απτή αίσθηση δέους και θαυμασμού.

Η πόλη των αρχαίων τειχών και η εκπληκτική της ομορφιά

Όταν φτάσετε για πρώτη φορά σε αυτό το κροατικό κόσμημα, θα νιώσετε μια αίσθηση δέους και θαυμασμού. Δεν θα είστε ο πρώτος που θα ερωτευτεί τους ασβεστολιθωμένους δρόμους, την μπαρόκ αρχιτεκτονική και τη λάμψη του νερού γύρω από την αινιγματική Παλιά Πόλη -και δεν θα είστε σίγουρα ούτε ο τελευταίος-. Μια βόλτα γύρω από τα αρχαία τείχη της πόλης είναι απολύτως επιβεβλημένη, όχι μόνο για να απολαύσετε μια μοναδική θέα στο Ντουμπρόβνικ, αλλά για να εκτιμήσετε πλήρως την υπέροχη δομή που προστατεύει την πόλη εδώ και αιώνες. Υπάρχουν πολλά θαυμάσια μέρη για να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα και τα γεμάτα ζωή μπαρ στα οποία μπορείτε να κάνετε παρέα με τους ντόπιους.

Τα μεσαιωνικά τείχη του Ντουμπρόβνικ έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Τα τείχη ολοκληρώθηκαν τον 13ο αιώνα, ο εξωτερικός περίβολος είναι άθικτος και περιβάλλουν την παλιά πόλη με περίμετρο περίπου δύο χιλιομέτρων.

Η ρομαντική γοητεία, η σπιτική κουζίνα και το εξαίσιο τοπίο καθιστούν την επίσκεψη στο Ντουμπρόβνικ αξέχαστη και απολαυστική. Μην χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της περιοχής.

Προσεκτικά επιμελημένες εκδρομές από τους ειδικούς μας