Σαντορίνη (Ελλάδα)

Θεαματικά τοπία, ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα, απέραντο γαλάζιο, μυθική μαγεία, και ένα ηφαίστειο που δεσπόζει.

Πάρτε μια ανάσα και ετοιμαστείτε. Η Σαντορίνη θα σας αποπλανήσει.

Ταξιδεύοντας προς τη Σαντορίνη έχουμε την αίσθηση ότι κάποιο ρεύμα μας παρασύρει σε ένα μέρος πραγματικά μαγικό. Η έλξη της είναι ακαριαία. Το νησί μας υποδέχεται με τα εντυπωσιακά βράχια του, υποσχόμενα περιπέτειες και θρυλικούς μύθους. Οι σχεδόν κάθετοι οικισμοί, με τα ασβεστωμένα κάτασπρα σπίτια και τους γαλάζιους τρούλους των εκκλησιών, υψώνονται πάνω από το μπλε του Αιγαίου σαν μια όαση ομορφιάς και ηρεμίας.

Απαρνούμενοι τις ανέσεις του κρουαζιερόπλοιου, θα ανταμειφθείτε με τις μοναδικές απολαύσεις της Σαντορίνης. Μια αίσθηση γαλήνης και μυστηρίου σας περιβάλλει καθώς αφήνετε το κατάστρωμα και προχωράτε στα στενά, δαιδαλώδη σοκάκια των Φηρών. Ξεκινήστε τις μέρες σας σαν κυνηγοί συγκινήσεων στην κορυφή ενός κοιμώμενου ηφαιστείου και ολοκληρώστε την “κρεμασμένοι” στα βράχια με ένα μοχίτο στο χέρι, με θέα ένα ηλιοβασίλεμα που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας.

Παρόλο που το νησί είναι διάσημο για τα εντυπωσιακά τοπία του, η Σαντορίνη αποτελεί πανδαισία για όλες τις αισθήσεις. Νιώστε τη ζέστη του ήλιου κάτω από το πέλμα σας καθώς περπατάτε πάνω στην μαύρη άμμο των ηφαιστειογενών παραλίων της. Δοκιμάστε τις γεύσεις των τοπικών προϊόντων και συνδυάστε ένα από τα πιο διάσημα πιάτα του νησιού, την αφράτη κρεμώδη ελληνική φάβα, με ένα μπουκάλι ντόπιου κόκκινου κρασιού Vinsanto. Ακούστε τι φωνές των γλάρων και τον ήχο των κυμάτων πάνω στα βράχια που δημιουργούν μια τέλεια αρμονία με την παραδοσιακή μουσική του νησιού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, από την Σαντορίνη θα φύγετε με το δικό σας ελληνικό μύθο.
 

Η ενέργεια των Φηρών βρίσκεται εκτός συναγωνισμού. Η πόλη κοίτεται ειρηνικά στο τόξο της μισοβουλιαγμένης καλντέρας, προσφέροντας μια πανοραμική θέα του ηφαιστείου με φόντο το μπλε του Αιγαίου και του ουρανού. Περιπλανηθείτε στα καλντερίμια των πολύβουων Φηρών με τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη ρυμοτομία και απολαύσετε τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, καθώς αναζητάτε τα ίχνη της μυθικής πόλης της χαμένης Ατλαντίδας.

Η επίσκεψη στο γραφικό χωριό της Οίας είναι σαν επίσκεψη σε μία ζωντανή καρτ-ποστάλ. Δεν θα πιστεύετε ότι όλα όσα βλέπετε είναι αληθινά. Πιο ήσυχη και ήρεμη, 11χλμ, μακριά από τα γειτονικά Φηρά, η Οία έχει τη δική της ιδιαίτερη γοητεία. Ρομαντικοί περίπατοι μέσα στα δαιδαλώδη σοκάκια, με τις όμορφες εκκλησίες και τα παραδοσιακά ασβεστωμένα κατάλευκα σπίτια να πλαισιώνουν το πιο ειδυλιακό ηλιοβασίλεμα του νησιού.

Προσεκτικά επιμελημένες εκδρομές από τους ειδικούς μας