Ηράκλειο (Ελλάδα)

Πόλη των μύθων, γενέτειρα αρχαίων πολιτισμών και παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών - το Ηράκλειο αναπνέει και αποπνέει πολιτισμό.

Ηράκλειο Κρήτης, μια πόλη γεμάτη με παλάτια, κρήνες και μυθικούς λαβυρίνθους

Πλέοντας στο λιμάνι του Ηρακλείου είναι αδύνατον να μην εντυπωσιαστείτε από τα επιβλητικά τείχη του Γεντί Κούλε που αναδύονται από τη θάλασσα προστατεύοντας τους αρχαίους θησαυρούς που φιλοξενούνται στην πόλη. Πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο σφίζει από αξιοθέατα και μουσεία παγκόσμιας κλάσης, χρυσές αμμουδιές και ελκυστική νυχτερινή ζωή που το κάνουν προορισμό για όλα τα γούστα.

Πλακόστρωτοι δρόμοι οδηγούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, συνδέοντας πλατείες με περίτεχνες οθωμανικές βρύσες και καλντερίμια πίσω από την ασφάλεια των ενετικών τειχών. Περπατώντας κατά μήκος του γραφικού λιμανιού, τα βλέμματα πέφτουν πάνω στα καϊκια, στα παλιά θολωτά ναυπηγεία καθώς και στις παρατεταγμένες πάνω στη θάλασσα ταβέρνες, που σερβίρουν φρέσκο ψάρι στη σχάρα και δροσιστικά απεριτίφ.

Το Ηράκλειο σαν γνήσιο λίκνο του Μινωικού πολιτισμού, βρίσκεται στο επίκεντρο της Κρητικής ιστορίας και κουλτούρας. Το παγκοσμίου φήμης Αρχαιολογικό Μουσείο, φιλοξενεί ευρήματα και εκθέματα με περισσότερα από 5.000 χρόνια ιστορίας, ενώ η πόλη έχει προσφέρει στον κόσμο καλλιτέχνες και μορφές του πνέυματος όπως ο El Greco, ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Νίκος Καζαντζάκης.
 

Η επιβλητική παρουσία του Φρούριου Κούλες είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζετε πλησιάζοντας το Ηράκλειο από τη θάλασσα. Κάποτε βενετσιάνικο φρούριο και φυλακή, το Κουλές είναι συνυφασμένο από ένα σημείο και ύστερα με την ιστορίας της πόλης και σας δελεάζει να μάθετε ακόμα περισσότερα γι’αυτήν. Κατευθυνθείτε προς στο κέντρο της πόλης και τη Λότζια, το πιο κομψό Βενετσιάνικο κτίσμα της Κρήτης στην Piazza dei Signori, για να μάθετε ακόμα περισσότερα για τις ενετικές επιρροές του Ηρακλείου, ενώ στη συνέχεια περπατήστε προς την κοντινή - εμπνευσμένη από τη μυθολογία - Κρήνη των Λεόντων για να συνεχίσετε το οδοιπορικό σας προς την ανακάλυψη.

Το κολοσσιαίο παλάτι της Κνωσού λίγο έξω από το Ηράκλειο, ορθώνεται από το κέντρο του αρχαίου Μινωικού οικισμού, αποκαλύπτοντας την καινοτομία και το μεγαλείο των Μινωιτών. Χτισμένο γύρω από μια μεγάλη αυλή, απαρτίζεται από έναν αρχιτεκτονικό λαβύρινθο χιλίων πεντακοσίων αιθουσών και δωματίων, ενώ μυθολογικά συνδέεται με το θρυλικό βασιλιά Μίνωα και άλλους χαρακτήρες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, όπως το Μινώταυρο το Θησέα και το Δαίδαλο. Εξερευνήστε το επιβλητικό μεγάλο Κλιμακοστάσιο, την Αίθουσα του Θρόνου, και θαυμάστε τις έγχρωμες τοιχογραφίες που κοσμούν τους ανασκαμμένους τοίχους.

Προσεκτικά επιμελημένες εκδρομές από τους ειδικούς μας