Πειραιάς (Ελλάδα)

Σειρές από πλοία, αλιευτικά καΐκια και πολυτελή γιοτ που απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι - Ο Πειραιάς σας καλωσορίζει στην αρχαία πόλη της Αθήνας.

Πύλη για τα Ελληνικά νησιά - Αρχαίο λιμάνι της Αθήνας

Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και το κυριότερο σημείο αναχώρησης των κρουαζιερόπλοιων προς τα ελληνικά νησιά.  Ένα κέντρο με έντονη δραστηριότητα που σίγουρα ξυπνάει τις αισθήσεις. Περπατώντας κατά μήκος της θάλασσας, θα βρείτε υπαίθρια καφέ, μπαρ και αμέτρητα εμπορικά καταστήματα, τα οποία προσφέρονται για ψώνια αλλά και για ένα χαλαρό ποτήρι κρασί αν το επιθυμείτε.

Λιμάνι από τα χρόνια της αρχαιότητας, ο Πειραιάς διαθέτει άπειρες σειρές από αποβάθρες που γεμίζουν με πολυτελή γιοτ αλλά και κόσμο που επισκέπτεται ή δραπετεύει από την Αθήνα για τα περιβόητα ελληνικά νησιά. Κατά μήκος του κόλπου βρίσκεται το γοητευτικό Πασαλιμάνι, που χάρη στη χαλαρή ατμόσφαιρά του είναι ιδανικό για μια βόλτα στα μαγαζιά και στα τοπικά εστιατόρια.

Ο Πειραιάς είναι επίσης η πύλη για την είσοδό σας σε μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Εξορμήστε στην Αθήνα μόνοι ή με οργανωμένη ξενάγηση από το κρουαζιερόπλοιο, για να ανακαλύψετε τα αρχαία μνημεία της πόλης, εμβληματικά αξιοθέατα και υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους - ζωντανά μουσεία   που δεν συγκρίνονται με οτιδήποτε έχετε ξανααντικρύσει.
 

Πρωτεύουσα της Ελλάδας, γενέτειρα της δημοκρατίας και λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα είναι ένα συναρπαστικό αμάλγαμα ανάμεσα στο παλιό και στο νέο. Εδώ, το αρχαίο συνυπάρχει με το σύγχρονο, το μοντέρνο με το διαχρονικό, προσκαλώντας τον επισκέπτη να γευτεί την ακαταμάχητη ατμόσφαιρα μιας πόλης που αποπνέει ιστορία και πολιτισμό σε κάθε της γωνιά. Παγκοσμίου φήμης ιστορικά αξιοθέατα όπως ο Παρθενώνας, το Μουσείο της Ακρόπολης και το Θέατρο του Διονύσου μετατρέπουν την ξενάγηση στην Αθήνα σε μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία, ενώ μια βόλτα στη γραφική γειτονιά της Πλάκας θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

Ξεπροβάλλοντας πάνω από τις στέγες των σπιτιών, ο μεγαλοπρεπής βράχος της Ακρόπολης είναι ένα θέαμα, “συνώνυμο” της Αθήνας. Εμβληματική και μοναδική, η Ακρόπολη έχει αντέξει στις δοκιμασίες του χρόνου και στις πολλές φάσεις που πέρασε η ιστορία της πόλης, ενω η αδιαμφισβήτητα επιβλητική της παρουσία ενθουσιάζει και διεγείρει τον κάθε επισκέπτη. Στο εσωτερικο της Ακρόπολης ο Παρθενώνας, μνημείο ορόσημο της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής που ανεγέρθηκε σαν ναός αφιερωμένος στη θεά Αθηνά και ολοκληρώθηκε το 432 π.Χ., δεν παύει να υπενθυμίζει σε όλον τον κόσμο την δόξα των αρχαίων Ελλήνων.

Προσεκτικά επιμελημένες εκδρομές από τους ειδικούς μας