Ρόδος (Ελλάδα)

Μυστικιστικά βουνά, παραλίες που εκτείνονται στο άπειρο και ένα αιθέριο Μεσαιωνικό κάστρο. Καλώς ήρθατε στο νησί των Ιπποτών.

Παραλίες, κάστρα και πεταλούδες - Η Ρόδος είναι ένα νησί που δε μοιάζει με κανένα άλλο.

Το να πλησιάζεις το νησί της Ρόδου από την θάλασσα, είναι από μόνο του μια μοναδική εμπειρία. Η Ακρόπολης της Λίνδου ανεβαίνει σιγά-σιγά από τα ήρεμα νερά στο βουνό, φέρνοντας στο νου τον αρχαίο Κολοσσό που κάποτε κοσμούσε το λιμάνι, και τα μοντέρνα χωριά στην πλαγιά του λόφου κρύβονται στην σκιά του επιβλητικού μεσαιωνικού κάστρου.

Όταν αποβιβαστείτε από το κρουαζιερόπλοιο, σας περιμένει ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις -  ένας ήσυχος παράδεισος, με πλούσια φύση και πολυεπίπεδη ιστορία. Περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη, και θα νιώσετε την παρουσία των Σταυροφόρων που περπάτησαν κάποτε στα ίδια καλντερίμια. Τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι Βυζαντινοί, οι Ρωμαίοι και οι αρχαίοι Έλληνες θα σας μεταφέρουν πολύ γρήγορα ακόμα πιο πίσω στο χρόνο.

Εναλλακτικά, χαλαρώστε και ηρεμήστε στις ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες, ή αφήστε τις έγνοιες σας να παρασυρθούν στα πλούσια με μεταλλικά στοιχεία νερά των αμέτρητων φυσικών ιαματικών πηγών του νησιού. Ύστερα κατευθυνθείτε προς τη δασώδη ενδοχώρα, όπου τα ποτάμια και οι καταρράκτες ρέουν ακατάπαυστα για να θαυμάσετε σμήνη από πεταλούδες που σας περικυκλώνουν στην περίφημη Κοιλάδα των Πεταλούδων και εδώδιμα ελάφια που εξακολουθούν να περιφέρονται ελεύθερα στους άγριους λόφους και τα βουνά.

Αναδυόμενο από το γυμνό βράχο και χτισμένο πάνω σε αρχαία βυζαντινά θεμέλια, το πρώην φρούριο των Ιωαννιτών Ιπποτών θα σας καθηλώσει με τη μοναδικότητά του. Μπαίνοντας σε αυτόν τον άριστα διατηρημένο, γοτθικό και κομψό χώρο, πραγματικά αισθάνεσαι ότι περνάς σε έναν διαφορετικό κόσμο. Η τοποθεσία είναι αναμφισβήτητα ελληνική, όμως το Καστέλλο θα σας μεταφέρει στον κόσμο των ιπποτών και των Σταυροφοριών.

Στην κορυφή του βράχου, που κοιτάει προς τη σύγχρονη πόλη, δεσπόζει η αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου με άφθονες Ελληνικές, Ρωμαϊκές, Μεσαιωνικές και Χριστιανικές δομικές παρεμβάσεις. Ίσως όμως το πιο σημαντικό που προσφέρει η Λίνδος στον επισκέπτη, είναι η μαγευτική θέα. Από την κορυφή της Ακρόπολης, ολόκληρη η πόλη και το λιμάνι απλώνονται μπροστά σας, και το μπλε της θάλασσας που σας περιβάλλει, φαίνεται να αγγίζει το άπειρο.

Προσεκτικά επιμελημένες εκδρομές από τους ειδικούς μας