Πάτμος (Ελλάδα)

Oνειρική αύρα, ηφαιστειακά τοπία και ιεροί τόποι. Eρωτευτείτε ένα ειδυλλιακό νησί που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Η Πάτμος, ένα διαχρονικά ιερό νησί, που εκπέμπει πνευματική ευεξία

Προσεγγίζοντας το λιμάνι της Σκάλας, δεν θα μπορείτε να τραβήξετε τα μάτια σας από το μνημειώδες δίκτυο των μεσαιωνικών τειχών που φαντάζουν σαν διεκδικητές του νησιού. Πλησιάζοντας αργά όλο και πιο κοντά στην Πάτμο, το βλέμμα σας θα παρασυρθεί ακόμα πιο χαμηλά, κάτω από το λόφο, στις παρυφές των λευκών σπιτιών που περιβάλλουν τη Χώρα σε όλη τη διαδρομή προς το όμορφο λιμάνι της Σκάλας.

Μόλις πατήσετε το πόδι σας στο νησί, η Πάτμος θα σας καταπλήξει χάρη στη διαχρονική και συγκινητική της ατμόσφαιρα - χωριά που εμφανίζονται ανέγγιχτα από το πέρασμα των αιώνων και η φυσική της ηφαιστειογενής ομορφιά της, αιχμαλωτίζουν τη ματιά και απορροφούν όλη σας την προσοχή. Η Πάτμος επίσης γνωστή για την πλούσια ιστορία της: η αρχιτεκτονική της αποτελεί ζωντανή μαρτυρία των Ελληνικών, Ρωμαϊκών και Βυζαντινών επιρροών. Οι θρύλοι λένε ότι ο Άγιος Ιωάννης εμπνεύστηκε από το νησί για να γράψει εδώ το Βιβλίο της Αποκάλυψης.

Το γραφικό λιμανάκι της Σκάλας ξεγελάει με το φαινομενικά μικρό του μέγεθος, αλλά κρύβει μια πληθώρα από ποιοτικά αρτοποιεία, καταστήματα και ταβέρνες παρατεταγμένα πάνω στον παραλιακό πεζόδρομο που σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό για ένα διάλειμμα απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό ποτό. Χωρίς μεγάλα χωριά πάρα μόνο με απομονωμένους όρμους, βράχους που θυμίζουν πύργους και ανέγγιχτα τοπία, η Πάτμος είναι καθυσυχαστικά αυθεντική.
 

Στο μισά του δρόμου μεταξύ Σκάλας και Χώρας, βρίσκεται η σπηλιά όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής άκουσε μια φωνή να του φανερώνει μια σειρά από οράματα που τον οδήγησαν αργότερα να γράψει το Βιβλίο της Αποκάλυψης. Η είσοδος χαρακτηρίζεται από τα ψηφιδωτά που απεικονίζουν τα οράματά του, και τη στιγμή που θα μπείτε στο σπήλαιο, θα αισθανθείτε μία πνευματική, κατευναστική αύρα που σας συνοδεύει σε ολόκληρο το νησί. Συνεχίζοντας την ανάβαση στον ψηλότερο λόφο της Πάτμου, θα συναντήσετε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη - κομβικό σημείο της Χώρας - όπου ισχυρά μεσαιωνικά τείχη στεγάζουν ένα λαβύρινθο από ξωκλήσια και αυλές.

Σκαρφαλωμένα στα τοιχώματα της μονής, τα κατάλευκα σπίτια της Χώρας μοιάζουν με αψεγάδιαστα γλυπτά. Περιπλανηθείτε στα ήσυχα πλακόστρωτα σοκάκια που διασχίζουν την πόλη και βρεθείτε σε ανθισμένες αυλές όπου εντυπωσιακά αρχοντικά και σπίτια βρίσκονται στη σκιά των τειχών του μοναστηριού.

Προσεκτικά επιμελημένες εκδρομές από τους ειδικούς μας