Μήλος (Ελλάδα)

Ονειρικά ηφαιστειογενή τοπία, μοναδικές παραλίες και γραφικά ψαροχώρια – Μήλος, συναρπαστική από κάθε άποψη.

Σεληνιακά τοπία με απόκοσμη αύρα – Μήλος, ένα μοναδικό νησί που σε υπνωτίζει

Το νησί της Μήλου ξεπροβάλλει με δραματικό τρόπο μέσα από τα νερά του Αιγαίου. Το ηφαιστιογενές τοπίο και οι συνεχείς εναλλαγές θα σας εντυπωσιάσουν. Η ακτογραμμή της καλύπτεται από βράχους με σουρεαλιστικά σχήματα που αιχμαλωτίζουν για ώρες το βλέμμα, ενώ τα γραφικά  ψαροχώρια ντυμένα στο λευκό του ασβέστη, δένουν αρμονικά με το τοπίο.

 Με το που πατήσετε το πόδι σας στη Μήλο, αντιλαμβάνεστε αμέσως ότι βρίσκεστε σε ένα χαλαρό κυκλαδίτικο καταφύγιο. Βρείτε γαλήνη και ηρεμία σε μια από τις άπειρες παραλίες του νησιού και νιώστε τη δροσερή και αναζωογονητική επίδραση του Αιγαίου, καθώς κολυμπάτε στα ατάραχα νερά των θαλάσσιων σπηλιών της. Επισκεφθείτε το Ακρωτήριο Βάνι και εκπλαγείτε από τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς του. Περιηγηθείτε κατά μήκος της συνεχόμενα μεταβαλλόμενης ακτογραμμής θαυμάζοντας τα ποικιλόχρωμα θάλασσια βράχια στο Παλαιοχώρι και ανακαλύπτοντας γεωλογικές ενδείξεις για το πώς η ιστορία του νησιού διαμορφώθηκε, εξαιτίας της εκτεταμένης εξόρυξης.

Αγκαλιάζοντας περιμετρικά την κεντρική καλντέρα, η ηφαιστειακή ακτογραμμή του νησιού προσφέρει μια σειρά από ενδιαφέρουσες επιλογές. Μία από αυτές είναι οι Κατακόμβες της Μήλου, ένα από τα αρχαιότερα μνημεία του Χριστιανισμού που βρίσκεται κοντά στο χωριό Τρυπητή. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο υπόγειο δίκτυο από διαδρόμους και θαλάμους που σκάφτηκαν μέσα στον ηφαιστειακό βράχο. Αλλιώς υπάρχει πάντα η επιλογή του να καθίσετε αναπαυτικά και να χαλαρώστε σε μία από τις πολλές και ποιοτικές ταβέρνες της Μήλου απολάμβάνοντας τα πιο φρέσκα ψαριά της ημέρας. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της Πλάκας ή να ανακαλύψετε τα πολύχρωμα αγκυροβόλια για λέμβους, τα περίφημα σύρματα, που εμφανίζονται ως δια μαγείας πάνω από τη θάλασσα, στο Κλήμα.
 

Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στις Κυκλάδες, το Σαρακήνικο δεν μοιάζει με καμία άλλη παραθαλάσσια εμπειρία. Κύματα “σκαλιστού” κατάλευκου σχιστόλιθου βυθίζονται μέσα στο φωτεινό γαλάζιο της θάλασσας και σουρεαλιστικοί σχηματισμοί πετρωμάτων δίνουν την αίσθηση ότι έχουμε προσεληνωθεί στο φεγγάρι. Σχηματισμένο από παλαιότερες ηφαιστειακές εκρήξεις, το Σαρακήνικο είναι το απόλυτο μέρος για ηλιοθεραπεία κάτω από τις ζεστές ακτίνες του ήλιου σε ένα σκηνικό που καθηλώνει.

Ο Αδάμαντας αποτελεί το κεντρικό σημείο υποδοχής του νησιού. Φωτεινοί λιθόστρωτοι δρόμοι, σοκάκια και περατζάδες που λαμπυρίζουν κάτω από τον ήλιο, πολύχρωμες ψαρόβαρκες παρατεταγμές κατά μήκος των αποβάθρων και κατάλευκα σπιτάκια που αντανακλούνται στα καταγάλανα συνθέτουν εικόνες καρτ- ποστάλ. Περιπλανηθείτε κατά μήκος της πολυσύχναστης προκυμαίας, χαλαρώστε σε κάποιο από τα πολλά καφέ και απολαύστε την ατμόσφαιρα του νησιού.

Προσεκτικά επιμελημένες εκδρομές από τους ειδικούς μας