Μύκονος (Ελλάδα)

Ανεμόμυλοι σε υψώματα, ατέλειωτοι αμμόλοφοι και αστραφτερές παραλίες - Ένα νησί με φωτογένεια από όποια γωνία και αν το δεις.

Μύκονος, ένα αμάλγαμα αίγλης, παράδοσης και νυχτερινής ζωής.

Η Μύκονος, επιδεικνύει την διπλή της προσωπικότητα, με το που αντικρίζουμε την ακτογραμμή της. Με ηλιοφάνεια σχεδόν όλο το χρόνο, το τραχύ βραχώδες τοπίο συνδυάζεται αρμονικά με τις λείες αμμώδεις παραλίες. Στο βάθος, οι εμβληματικοί ανεμόμυλοι του νησιού, στις κορυφές των κυματιστών λόφων, ενορχηστρώνονται με τους εποχιακούς ανέμους σε μια “συμφωνία” που την έχουν κάνει παγκοσμίως γνωστή σαν «το νησί των ανέμων».

Φαινομενικά, τα παραδοσιακά ασβεστωμένα χωριά μοιάζουν ανέγγιχτα από το χρόνο, αλλά μόλις εισχωρήσετε στον λαβύρινθο με τα λιθόστρωτα δρομάκια, θα ανακαλύψετε έναν ολόκληρο κόσμο από κοσμοπολίτικα μπαρ, πολυτελείς μπουτίκ και εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Η έντονη νυχτερινή ζωή εναλλάσσεται με αισθητικά άψογες παραλίες, όπου εύκολα μπορεί κανείς να αναζητήσει εσωτερική γαλήνη.

Το ταξίδι στα βάθη των αιώνων περνάει από τους αρχαιολογικούς χώρους της Μυκόνου, όπου θα συναντήσετε το ιερό του Απόλλωνα και πολλά άλλα συναρπαστικά αρχαία κειμήλια που αποκαλύπτουν το πολυποίκιλο παρελθόν του νησιού. Στη συνέχεια εξερευνήστε τα παραδοσιακά χωριά, όπως η Άνω Μερά, όπου οι καθαροί λευκοί τοίχοι του μοναστηριού της Παναγίας της Τουρλιανής μοιάζουν να έχουν σκαλιστεί από το ίδιο το τοπίο.
 

Ένας λαβύρινθος από πλακόστρωτα σοκάκια που πλαισιώνονται από υπέροχα λευκά σπίτια και τοίχους με ροζ μπουκαμβίλιες, θα σας αιχμαλωτίσει με τη γοητεία του καθ’όλη την παραμονή σας στο νησί. Αυτή η διαρκής κυρίαρχη αίσθηση εξισορροπείται με επιτυχία από ένα πλήθος καφέ, εστιατόριων και μπαρ που σας βάζουν στον πειρασμό για ένα παγωμένο δροσερό κοκτέιλ. Πηγαίνοντας πιο βαθιά κατά μήκος του γραφικού λιμανιού, θα συναντήσετε το παλαιότερο τμήμα της πόλης: τη μία και μοναδική Μικρή Βενετία. Φανταστείτε σπιτάκια βγαλμένα κατευθείαν από καρτ-ποστάλ, μπαλκόνια που σχεδόν ακουμπούν τη θάλασσα και μια θέα για ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο.

Κοιτάζοντας ψηλά προς τα σπίτια που είναι σκαρφαλωμένα στην κορυφή των λόφων και τη θάλασσα με τα κρυστάλλινα νερά που απλώνεται μπροστά σας, η παραλία του Ορνού είναι ένα κομμάτι βγαλμένο από τον παράδείσο πάνω στο στο νησί της Μυκόνου. Προστατευμένη από τους διάσημους ανέμους, η παραλία του Ορνού είναι το ιδανικό καταφύγιο για ατελείωτη ηλιοθεραπεία και κολύμπι στα περίφημα γαλαζοπράσινα νερά που έχουν κάνει διάσημα τα ελληνικά νησιά.

Προσεκτικά επιμελημένες εκδρομές από τους ειδικούς μας