Κότορ (Μαυροβούνιο)

Ένας μεσαιωνικός λαβύρινθος εκπληκτικής αρχιτεκτονικής, υπέροχων εκκλησιών, μουσείων, ενετικών ανακτόρων και πλατειών γεμάτων από καφετέριες.

Απόλυτα μαγευτικές ρωμαϊκές απαρχές

Ελάτε μαζί μας σε μια δωρεάν ξενάγηση με τα πόδια, γύρω από τα μεγαλειώδη τείχη της πόλης που χτίστηκαν κατά τον Μεσαίωνα, πριν διασχίσουμε τα στενά δρομάκια προς το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της πόλης, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα. 

Το Κότορ έχει πολλές ιστορίες να μας διηγηθεί: από την αρχαία ρωμαϊκή αρχή του μέχρι τον Μεσαίωνα, όταν Γότθοι, Σαρακήνοι και Σέρβοι πολεμούσαν για την κυριαρχία της πόλης. Η επιρροή των Ενετών εξακολουθεί να είναι πολύ εμφανής. Με μια τέτοια ιστορία, δεν αποτελεί έκπληξη το Κότορ έχει κερδίσει μια θέση στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το λιμάνι του Κότορ βρίσκει καταφύγιο στο νοτιότερο φιόρδ του κόσμου, γνωστό και ως «Νύφη της Αδριατικής». Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Αδριατική. Σκεφτείτε τις γαλάζιες θάλασσες, μια πετρώδη ακτή, τα βουνά με τις στρογγυλεμένες κορυφές και ένα πλούσιο καταπράσινο τοπίο, εμποτισμένο από το ουράνιο άρωμα λεμονιών, πορτοκαλιών, μιμόζας και καμέλιας.

Προσεκτικά επιμελημένες εκδρομές από τους ειδικούς μας