Κέρκυρα (Ελλάδα)

Το μυθικό σπίτι του ολύμπιου θεού, του Ποσειδώνα και το νησί στον οποίο ναυάγησε ο Οδυσσέας στο ομηρικό έπος Οδύσσεια.

Μαγευτική και κοσμοπολίτικη με ποικίλα τοπία.

Καλωσορίσατε σε ένα από τα πιο ποικιλόμορφα, πράσινα και συναρπαστικά νησιά της Ελλάδας, το έβδομο σε μέγεθος και το σκηνικό αρκετών μύθων και θρύλων. Εδώ ναυάγησε ο Οδυσσέας ενώ ο εδώ φέρεται να εγκαταστάθηκε και ο Ποσειδώνας. Η χώρα της Κέρκυρας είναι κοσμοπολίτικη, γοητευτική, φιλική και αποτελεί το ιδανικό μέρος για να εξερευνήσετε τα στενά σοκάκια -τα φημισμένα καντούνια, να απολαύσετε την ατμόσφαιρα της πόλης και να πιάσετε κουβέντα με τους ντόπιους σε κάποιο από τα αμέτρητα μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια. Πιθανώς θα εκπλαγείτε τόσο από την ιταλική αισθητική, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, όσο και από το γνώριμο ελληνικό, θερμό καλωσόρισμα.

Η Κέρκυρα αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες με τις αμέτρητες ομορφιές της, την ανεξάντλητη φύση, τον αρχιτεκτονικό πλούτο και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της. Η Παλιά Πόλη διαθέτει μια μοναδική ατμόσφαιρα και γραφικά κτίρια που διατηρούν την αρχαία βυζαντινή και βενετσιάνικη τεχνική.

Η Παλαιοκαστρίτσα προσφέρει καταπληκτικά τοπία, ατελείωτους ελαιώνες, λόφους και απομονωμένους όρμους. Σύμφωνα με μερικούς μελετητές, είναι εδώ στην πρώην πρωτεύουσα των Φαιάκων, όπου η Ναυσικά βρήκε τον Οδυσσέα. Η θέα του Ποντικονησίου και της Μονής Βλαχέρνων είναι μαγευτική. Εάν έχετε την ευκαιρία, κατευθυνθείτε προς το σημείο αυτό για να δείτε το ηλιοβασίλεμα.

Προσεκτικά επιμελημένες εκδρομές από τους ειδικούς μας