Μάρτιος – Μάιος 2017 και Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2017

Ιστορίες Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Πολιτισμός και Οινογαστρονομία

Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι στη γνήσια Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Σε ένα ταξίδι, που συνδυάζει τα δύο κύρια στοιχεία της, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική οινογαστρονομία. Οι αποδράσεις μας, θα σας ταξιδέψουν σε μέρη που έχουν αφήσει το σημάδι τους από την αρχαιότητα, ενώ εν πλω θα απολαύσετε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις που έχουν παρασκευαστεί με γνήσια τοπικά υλικά. Οι δικές μας ιστορίες ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς βασίζονται στον πολιτισμό και την οινογαστρονομία και είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να σας χαρίσουν αναμνήσεις που θα θυμάστε για μια ζωή.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:


Από τη Celestyal Cruises και τη γυναικεία ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων

Μια κρουαζιέρα με τη Celestyal Cruises είναι αρκετή για να σας μυήσει στα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της ελληνικής θάλασσας. Είμαστε περήφανοι που για 5η συνεχόμενη χρονιά φιλοξενούμε την γυναικεία ομάδα του λυκείου Ελληνίδων στα κρουαζιερόπλοια μας. Είναι ένας ιστορικός και πολιτιστικός φόρος τιμής στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, με χορούς, μουσική και παραδοσιακές ενδυμασίες. Τα μέλη του έχουν συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς και ειδικές διοργανώσεις. Έχουν εντυπωσιάσει τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την συμμετοχή τους στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του από την ελληνική ηγεσία στην Αθήνα το 2016. Γίνετε κι εσείς ένας από τους 45,000 ταξιδιώτες της Celestyal Cruises που σαγηνεύτηκαν από τις παραστάσεις όπως “Γάμος στο Αιγαίο”, “Πάσχα στο Αιγαίο” και “Ταξιδεύοντας στην Ελληνική Θάλασσα” του λυκείου Ελληνίδων. Θα είναι μια ανάμνηση που θα θυμάστε για χρόνια.

Από την Celestyal Cruises και την GAEA

Ως πραγματικός γνώστης της ελληνικής γαστρονομίας, η Celestyal Cruises είναι περήφανη που σας προσφέρει την ευκαιρία να γίνετε γευσιγνώστης ελαιόλαδου στις κρουαζιέρες της! Η GAEA, κορυφαία ελληνική εταιρεία που ειδικεύεται στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στις ελιές και τις σάλτσες, θα σας δώσει την ευκαιρία να τα εξερευνήσετε εν πλω. Το 2016, περισσότεροι από 4,000 ταξιδιώτες της Celestyal Cruises έμαθαν τη σημαντικότητα του ελαιόλαδου στην καθημερινή διατροφή των αρχαίων Ελλήνων (ειδικά στους Μινωίτες), μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση από έναν έμπειρο αρχαιολόγο. Ειδικά πιάτα μαγειρεμένα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα βιολογικά προϊόντα ήταν διαθέσιμα σε καθημερινή βάση, ενώ υπήρξαν και γευστικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Κάτω από την καθοδήγηση των ειδικών της GAEA, οι ταξιδιώτες έκαναν τη «δοκιμή της καυτής πατάτας», που αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αναγνώρισης του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου με τον πιο νόστιμο συνδυασμό. Μην χάσετε την ευκαιρία να  γευτείτε αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Από τη Celestyal Cruises και την food blogger Two Minutes Angie

Κατά τη διάρκεια των κρουαζιέρων μας, σας δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψετε την ελληνική κουζίνα, που είναι δημοφιλής για τα οφέλη και την απλοτητά της. Αν λατρεύετε το ελληνικό φαγητό και σας αρέσει να μαγειρεύετε, σας έχουμε κάτι συναρπαστικό! Η Celestyal Cruises προσκαλεί τη διάσημη food blogger Two minutes Angie εν πλω. Η Angie θα προετοιμάσει τις αγαπημένες ελληνικές συνταγές της, και θα μοιραστεί μαζί σας μαγειρικά μυστικά της τοπικής κουζίνας από τους προορισμούς που επισκεπτόμαστε. Την προηγούμενη σεζόν,  οι ταξιδιώτες μας δεν μπορούσαν να αντισταθούν στα γνωστά μοστράκια – ένα υπέροχο ορεκτικό που φτιάχνεται από παξιμάδια ολικής αλέσεως, ψιλοκομμένες ντομάτες και κοπανιστή (ένα αλμυρό, πικάντικο κρεμώδες τυρί της Μυκόνου) αρωματισμένο με φρέσκο βασιλικό- αλλά και στην διάσημη φάβα Σαντορίνης συνοδευμένη με τοματίνια, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κάπαρη. Δοκιμάστε τα πιάτα της, κάντε ερωτήσεις και απολαύστε κάθε στιγμή!

Από τη Celestyal Cruises, το Κτήμα Μερκούρη και τον κ. Γιώργο Χατζηκυριάκο, ειδικό οινοχόο

Σας καλωσορίζουμε σε μία μοναδική γιορτή για το ελληνικό κρασί, την ποικιλία και την τεράστια ιστορία του. Εμείς οι Έλληνες απολαμβάνουμε το κρασί για περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Είναι στον πυρήνα της παράδοσής μας και συνοδεύει κάθε έκφανση της ζωής μας. Οι Έλληνες αμπελουργοί παράγουν μια μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικά κρασιά, όπως το Ασύρτικο, το Αθήρι, το Μοσχοφίλερο και το Αγιωργίτικο. Στις κρουαζιέρες μας, θα συμμετέχει ένας κορυφαίος οινοπαραγωγός από το κτήμα Μερκούρη, που ψηφίστηκε πρόσφατα ως ένας από τους κορυφαίους 100 παγκόσμιους οινοπαραγωγούς από το αμερικάνικο περιοδικό Wine & Spirits. Θα κάνει μία διαδραστική παρουσίαση για την παραγωγή των βραβευμένων οίνων όπως τα “Domaine Mercouri” 2009 και “Chortais” 2004.  Επίσης ο κ. Γιώργος Χατζηκυριάκος ένας καταξιωμένος, ενθουσιώδης και έγκριτος εκπαιδευτής οινοχόος με 25 χρόνια εμπειρία στην πώληση οίνου, θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο μοναδικά ελληνικά κρασιά με έμφαση στις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών.  Ελάτε μαζί μας και απολαύστε μια μοναδική κρουαζιέρα πίνοντας μερικά από τα κορυφαία ελληνικά κρασιά.