Ονειρικό
Ναύπλιο

Προσεγμένο, ρομαντικό και με πλούσια ιστορία, το Ναύπλιο είναι μία από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Ελλάδας.

Ναύπλιο

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις στην Αργολίδα και μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις στην Ελλάδα, το προσεγμένο, αρχιτεκτονικά ομοιογενές Ναύπλιο είναι ένα παλίμψηστο πάνω στο οποίο οι πολλοί κατακτητές του έχουν γράψει τις ταραχώδεις ιστορίες τους στο πέρασμα των αιώνων. Οι Φράγκοι, οι Ενετοί και οι Τούρκοι συνέβαλαν στο απαράμιλλο ύφος αυτού του υπέροχου λιμανιού που υποδέχεται τους πολλούς επισκέπτες του με τα αρχαία τείχη της πόλης του, τα κάστρα, τις οθωμανικές κρήνες, τα βενετσιάνικα σπίτια και τα νεοκλασικά αρχοντικά του. Η Πλατεία Συντάγματος, η καρδιά αυτής της πόλης, έχει σχεδόν διατηρηθεί όπως ήταν το 1700.

Ιστορία

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η πόλη του Ναυπλίου ιδρύθηκε από τον Ναύπλιο, τον γιο του Ποσειδώνα και της Αμυμώνης, της κόρης του Δαναού. Η ιστορία της πόλης χάνεται στην προϊστορία, όταν οι στρατιώτες της πήραν μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία και τον Τρωικό πόλεμο. Ένα σημαντικό λιμάνι από την Εποχή του Χαλκού, το Ναύπλιο γνώρισε μια μακροχρόνια ύφεση στη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αλλά αναπτύχθηκε και άκμασε κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ως βασικό εμπορικό και στρατηγικό λιμάνι. Η πόλη γνώρισε πολλές σκληρές μάχες μεταξύ των Οθωμανών και των Βενετών, οι οποίοι κατασκεύασαν το μεγαλύτερο μέρος των μεσαιωνικών κτιρίων της από το 1686 έως το 1715. Από το 1828 μέχρι το 1834 το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας.

Αξιοθέατα

Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Φημισμένο για το εντυπωσιακό θέατρο και γνωστό σε όλο τον ελληνιστικό κόσμο για τις μοναδικές ιατρικές εγκαταστάσεις του, το ιερό της Επιδαύρου, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ήταν ένα θεραπευτικό και θρησκευτικό κέντρο αφιερωμένο στον Ασκληπιό. Το ιερό της Επιδαύρου άρχισε να λειτουργεί από τον 2ο αιώνα π.Χ. μέχρι τουλάχιστον τον 2ο αιώνα μ.Χ. Τα κυριότερα μνημεία του θεωρούνται μερικά από τα πιο αγνά αριστουργήματα της ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Νεμέα

Η Νεμέα υπήρξε από αρχαιοτάτων χρόνων μια οινοπαραγωγική περιοχή, με αμπελώνες να απλώνονται σε όλους τους λόφους, τις πεδιάδες και τα οροπέδια της. Οι αμπελώνες της Πελοποννήσου είναι γνωστοί για την πολυπλοκότητα και την ποικιλομορφία τους. Η πρώτη αναφορά της οινοπαραγωγικής παράδοσης της Πελοποννήσου γίνεται στον Όμηρο, ο οποίος αναφέρει την περιοχή ως «αμπελόεσσα» (γεμάτη αμπέλια). Σύμφωνα με αρχαιολογικές ανασκαφές, η πρώτη παραγωγή κρασιού στην Νεμέα έγινε πριν από περίπου 3.500 χρόνια. Στη Νεμέα βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά οινοποιεία της Ελλάδας.

Μυκήνες

Μια από τις σημαντικότερες πόλεις του μυκηναϊκού πολιτισμού που κυριάρχησε στην ανατολική Μεσόγειο από τον 15ο έως τον 12ο αιώνα π.Χ. και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλασσικού ελληνικού πολιτισμού. Τόσο οι Μυκήνες όσο και η γειτονική Τίρυνθα, Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

Περιήγηση στο Ναύπλιο

Λόγω των μικρών αποστάσεων τα πάντα είναι προσβάσιμα με τα πόδια. Ιδιαίτερα στην παλιά πόλη, υπάρχουν μερικές περιοχές όπου δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε ξενάγηση στην πόλη με μια άμαξα ή το τρενάκι. Θα δείτε αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος, όπως ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Σπυρίδωνας, το Παλαμήδι και το Μπούρτζι.

Εκδρομές

Επωφεληθείτε πλήρως από το ταξίδι σας επιλέγοντας μια από τις ειδικές εκδρομές μας

Εκδρομή

Ναύπλιο

Εκδρομή σε οινοποιείο της Νεμέας και στο ρομαντικό Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας

Για περισσότερα από 3000 χρόνια, η πόλη της Νεμέας παράγει μερικά από τα πιο εκλεκτά κρασιά του τόπου μας, ξεχωριστές γεύσεις που θα δοκιμάσετε σε γνωστό οινοποιείο της πόλης. 

Εκδρομή

Ναύπλιο

Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και Ναύπλιο

Επισκεφθείτε το ιερό της Επιδαύρου, ένα μοναδικό αρχαιολογικό χώρο πλούσιας φυσικής ομορφιάς, το οποίο ήταν θεραπευτικό και θρησκευτικό κέντρο αφιερωμένο στον Ασκληπιό. 

Εκδρομή

Ναύπλιο

Αρχαίες Μυκήνες, Επίδαυρος και Ναύπλιο

Η εκδρομή αυτή αποτελεί μια μοναδική περιήγηση στις Μυκήνες, το οχυρωμένο Παλάτι της Εποχής του Χαλκού και στην Επίδαυρο.

Choose your country

North America

South America

Asia Pacific