Η ρομαντική
Μήλος

Γραφικά χωριά, ξεχωριστά παραθαλάσσια τοπία και πάνω από 75 διαφορετικές παραλίες για να διαλέξετε.

Μήλος

Η Μήλος είναι ηφαιστιογενές νησί κ έχει το μεγαλύτερο αριθμό παραλιών απ’ όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Από την αρχαιότητα, η οικονομία της αναπτύχθηκε σημαντικά και απέφερε πλούτο. Κατά την επίσκεψή σας σε αυτό το μοναδικό νησί που έχει το σχήμα αλογοπέταλου θα συναντήσετε δεκάδες ορυχεία και ορύγματα. Αφεθείτε σε μια αναδρομή στο παρελθόν καθώς θα ανακαλύπτετε αυτό το γεωλογικό θαύμα.

Περπατήστε στο μαρμάρινο παραλιακό δρόμο του Αδάμαντα, το λιμάνι του νησιού, όπου βρίσκεται το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου, με αρχαία εργαλεία εξόρυξης, μέταλλα και γεωλογικούς χάρτες του νησιού. Ανάμεσα στους ιερούς τόπους του Αδάμαντα περιλαμβάνεται η Αγία Τριάδα, εκκλησία του 17ου αιώνα, η δεύτερη αρχαιότερη εκκλησία της Μήλου που στεγάζει και το Εκκλησιαστικό Μουσείο ( η είσοδος είναι ελεύθερη).

Σκαρφαλώστε από τον Αδάμαντα στη επιβλητική Πλάκα, ένα κλασσικό Κυκλαδίτικο χωριό με κάτασπρα πέτρινα σπίτια, πλακόστρωτους δρόμους και ευωδιαστές βουκαμβίλιες μόλις 250 μέτρα από τη θάλασσα. Εδώ θα δείτε την Παναγία Κορφιάτισσα, που είναι ο Μητροπολιτικός Ναός της Μήλου, αφιερωμένος στην Παρθένο Μαρία κατά το 19ο αιώνα καθώς και τη γοητευτική Παναγία Θαλασσίτρα, προστάτιδα των ναυτικών. Οι Ενετοί έχτισαν ένα φρούριο σε αυτό το σημείο κατά το 13ο αιώνα και η μικρή εκκλησία Μέσα Παναγιά βρίσκεται ανάμεσα στα τείχη του. Έξω από τα τείχη μην χάσετε το παρεκκλήσι Παναγία Ελεούσα με απίστευτη θέα προς το Αιγαίο. Βεβαιωθείτε ότι θα επιβραβεύσετε τον εαυτό σας μετά την απαιτητική ανηφορική διαδρομή με μερικά σπιτικά γλυκά σε κάποιο από τα γοητευτικά ζαχαροπλαστεία της Πλάκας.

Προσφέρουμε διάφορες συναρπαστικές εκδρομές με καΐκια, που θα σας επιτρέψουν να βιώσετε και να απολαύσετε την εκπληκτική ακτογραμμή της Μήλου. Ελάτε μαζί μας και ανακαλύψτε το ψαροχώρι Κλήμα με τα θρυλικά δίχρωμα σπίτια όπου στα ισόγεια, στα λεγόμενα σύρματα, δένονται οι βάρκες των κατοίκων: Τα σπίτια αυτά είναι οι κατοικίες των ψαράδων και των οικογενειών τους ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τις βάρκες τους, που αγκυροβολούν κάτω από το κάθε σπίτι. Ονομάζονται σύρματα επειδή οι ψαράδες χρησιμοποιούν σύρμα για να τραβούν τις βάρκες τους από το νερό μέσα στα σπίτια. Θα σας οδηγήσουμε επίσης έξω από τις Αρκούδες, οι οποίες αποτελούνται από ένα βραχώδη σχηματισμό που μοιάζει με μαμά αρκούδα με το μωρό της αγκαλιά και στο Ακρωτήρι Βάνι, του οποίου οι κακοτράχαλοι βράχοι στέκονται ακριβώς δίπλα στο μεταλλείο μαγγανίου. Στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, θα πάμε για κολύμπι στα πανέμορφα καταγάλανα νερά του Σπηλαίου Συκιά.

Ιστορία

Η Μήλος μας έχει διδάξει πολλά για την προϊστορία των Κυκλάδων χάρη στη Φυλακώπη, έναν οικισμό που χρονολογείται από τη Νεολιθική εποχή, γύρω στο 9000 με 4000 π.Χ. Η περιοχή βρίσκεται ακόμα υπό ανασκαφή. Μετά την εγκατάλειψη της Φυλακώπης γύρω στο 1100 π.Χ., το γραφικό χωριό Τρυπητή, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από τη θάλασσα (ακριβώς κάτω από τη σημερινή Πλάκα), έγινε η πρωτεύουσα του νησιού και τόσο η Τρυπητή όσο και το λιμάνι, το Κλήμα, είχαν κατοικηθεί κατά τη Γεωμετρική, την Κλασσική, την Ελληνιστική, τη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή περίοδο. Η Αφροδίτη της Μήλου ανακαλύφθηκε εδώ το 1820. Ο απίστευτος πλούτος του νησιού σε μεταλλεύματα συντέλεσε πρωταρχικά στην ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού ήδη από την αρχαιότητα. 

Αξιοθέατα

Σαρακίνικο

Ένα φιόρδ από ολόλευκους βράχους

Το Σαρακίνικο είναι ένα φιόρδ από ολόλευκους βράχους που έχουν σμιλευτεί από ηφαιστειακές εκρήξεις. Αυτό το καταπληκτικά όμορφο και απόκοσμο σημείο είναι ένα από τα πολλά γεωλογικά θαύματα και ίσως ένας από τους πιο φωτογραφημένους τόπους των Κυκλάδων. Όταν θα το αντικρύσετε, θα νιώσετε σαν να προσγειωθήκατε στο φεγγάρι. Ανατολικά από το Σαρακίνικο, βρίσκει κανείς την παραλία Παπάφραγκα, ένα σύμπλεγμα από βυθισμένους βράχους και σπηλιές απ’ όπου ξεκινά ένα γαλήνιο φαράγγι, το οποίο, όπως το Σαρακίνικο, διαμορφώθηκε από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το ίδιο ισχύει για τους τρεις γαλαζοπράσινους κόλπους, στο Κλέφτικο, όπου βλέπει κανείς ένα μοναδικό τοπίο και ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Μήλου. Λειτούργησε ως πειρατικό καταφύγιο για περίπου 400 χρόνια αλλά είναι απόλυτα ασφαλές σήμερα! Εκεί μπορεί να φτάσει κανείς μόνο δια θαλάσσης.

Μερικές από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων

Η Μήλος διαθέτει κάποιες μυθικές Κυκλαδίτικες παραλίες. Το Παλαιοχώρι θεωρείται η καλύτερη παραλία του νησιού για τους κολυμβητές, τους καταδύτες, εκείνους που αρέσκονται στην ηλιοθεραπεία και τους λάτρεις των θαλασσινών σπορ. Περίπου τριάντα λεπτά οδήγηση από το λιμάνι του Αδάμαντα, το Παλαιοχώρι, που στην πραγματικότητα περιλαμβάνει τρεις παραλίες με σύνολο 800 μέτρων αμμουδιάς, είναι φημισμένο για τις πλαγιές με τους εκθαμβωτικούς βράχους, τους οποίους, τα αποθέματα μεταλλευμάτων, κυρίως θείου, έχουν χρωματίσει σε έντονο κόκκινο και κίτρινο χρώμα. Τα Πολλώνια, (ή Απολλωνία) με την όμορφη σκιώδη από τα αλμυρίκια αμμουδιά, τα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες, έχουν αγαπηθεί από τους λάτρεις των θαλασσινών σπορ, ειδικότερα της ιστιοσανίδας και των καταδύσεων.

Εκδρομές

Επωφεληθείτε πλήρως από το ταξίδι σας επιλέγοντας μια από τις ειδικές εκδρομές μας

Εκδρομή

Μήλος

Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο

Σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας πίσω στον χρόνο πηγαίνοντας στο φανταστικό ηφαιστιογενές νησί της Μήλου, ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον πλανήτη.

Choose your country

North America

South America

Asia Pacific