Σαγηνευτικά
Χανιά

Τα Χανιά, με τους στενούς εμπορικούς δρόμους, το Παλιό ΛΙμάνι, τα μουσεία αλλά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, θα μαγέψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Χανιά

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, του μεγαλύτερου νησιού στην Ελλάδα, πρωτεύουσα της μισής δυτικής Κρήτης και πρώην πρωτεύουσα ολόκληρου του νησιού μέχρι το 1971. Η πόλη συνδυάζει κάτι από Φλωρεντία και Βενετία με τον πολιτισμό και τον χαρακτήρα της κρητικής παράδοσης. Είναι χωρισμένη στην παλιά και τη νέα πόλη, με τη δεύτερη να είναι η μεγαλύτερη. Το ενετικό λιμάνι, το παλιό λιμάνι, οι στενοί εμπορικοί δρόμοι, τα παλιά ενετικά και τουρκικά κτήρια, τα παραθαλάσσια εστιατόρια και οι καφετέριες, τα μουσεία, οι εκκλησίες και τα καταστήματα με τις χειροτεχνίες είναι τα βασικά στοιχεία της πόλης. Επιπλέον, η πόλη των Χανίων περιβάλλεται από πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε, να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε.

Ιστορία

Η ίδρυση της πόλης χρονολογείται κατά τη νεολιθική εποχή, όταν οι πρώτοι κάτοικοί της δημιούργησαν έναν οικισμό που σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Κρήτης. Με ένα υποτυπώδες λιμάνι, η πόλη γνώρισε την ευημερία και με την οικονομία της μινωικής Κρήτης να βασίζεται στη θάλασσα αναπτύχθηκε μια ακμάζουσα βιομηχανία και συγκεντρώθηκε πλούτος χάρη στο εμπόριο. Οι κάτοικοι αυτοί κατασκεύασαν το μεγάλο παλάτι της Κυδωνίας. Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Κρήτη το 67 π.Χ. και τη διατήρησαν υπό την κατοχή τους μέχρι το 1330 μ.Χ., όταν προσαρτήθηκε από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Το 828 μ.Χ. ολόκληρο το νησί έπεσε στα χέρια των Σαρακηνών Αράβων που ισοπέδωσαν την πόλη των Χανίων. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ανακατέλαβε το νησί το 961 μ.Χ. Το 1204 οι Ενετοί προσαρτούν την Κρήτη και αργότερα προχωρούν σε ανοικοδόμηση των Χανίων. Τα ναυπηγεία στο λιμάνι συντελούν στην ανάδειξη των Χανιών σε ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο, ενώ το ενετικό σχέδιο πόλης, έδωσε ένα ευρωπαϊκό αέρα στην πόλη. Το 1645 οι Οθωμανοί κατέκτησαν τα Χανιά και κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, για να το ξαναχτίσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις των νέων της κατοίκων. Οι Τούρκοι κατασκεύασαν δημόσια λουτρά, μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε τζαμιά και έκτισαν καινούρια τζαμιά με μιναρέδες, χαρίζοντας στην πόλη έναν αέρα Ανατολής. Το 1898 ιδρύθηκε η «Κρητική Πολιτεία», σύμφωνα με την οποία η Κρήτη παραμένει μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων. Τα Χανιά ανακηρύσσονται πρωτεύουσα της Κρήτης. Μετά από σχεδόν τρεις αιώνες κατοχής, οι Τούρκοι αποχώρησαν το 1913 και η Κρήτη ενσωματώθηκε τελικά στο νεοελληνικό κράτος.

Αξιοθέατα

Τζαμί των Γενίτσαρων

Χτίστηκε το 1645 όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν τα Χανιά. Το Τζαμί των Γενίτσαρων αποτελεί το παλαιότερο οθωμανικό κτήριο στην Κρήτη. Το κτήριο σταμάτησε να λειτουργεί ως τζαμί το 1923 και καταστράφηκε εν μέρει από το βομβαρδισμό κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χάνοντας τον μιναρέ του. Σήμερα, φιλοξενεί κατά καιρούς εκθέσεις.

Η συνοικία Σπλάντζια

Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, η Σπλάντζια ήταν η τούρκικη συνοικία. Στην πλατεία της Σπλάντζιας δεσπόζει η Μονή Αγίου Νικολάου Δομηνικανών που κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας είχε μετατραπεί σε τζαμί.

Τα ενετικά κτήρια

Πολλά από τα ιστορικά κτήρια κατά μήκος οδών Ζαμπελίου, Θεοτοκοπούλου και Αγγέλου έχουν τώρα μετατραπεί σε υπαίθρια καφέ και εστιατόρια

Ρέθυμνο

Το σαγηνευτικό Ρέθυμνο είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ρεθύμνου. Το Ρέθυμνο είναι φημισμένο για την μεσαιωνική αρχιτεκτονική του και το υπέροχο ενετικό λιμάνι του. Στους βενετο-οθωμανικούς, δαιδαλώδεις, παλαιούς δρόμους του, θα βρείτε κατάφυτα στέγαστρα, κομψά σπίτια, μπαρόκ διακοσμητικά και πανάρχαιους μιναρέδες. Θα ξεκινήσουμε από το λιμάνι της Σούδας και θα κατευθυνθούμε προς την παλιά πόλη μαζί με τον ξεναγό, ο οποίος θα μας αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά αυτής της όμορφης πόλης, καθώς εσείς παρακολουθείτε πως το παρελθόν συνδυάζεται αρμονικά με το παρόν, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Στη διαδρομή μπορείτε να δείτε τη λίμνη Κουρνά (τη μοναδική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη) και να επισκεφθείτε μια τοπική μονάδα παραγωγής ελαιόλαδου.

Εκδρομές

Επωφεληθείτε πλήρως από το ταξίδι σας επιλέγοντας μια από τις ειδικές εκδρομές μας

Εκδρομή

Χανιά - Ρέθυμνο

Τα Ονειρικά Χανιά και το Γοητευτικό Ρέθυμνο

Η δεύτερη σε μέγεθος πόλη του μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας, τα Χανιά, είναι η γεμάτη ζωή πρωτεύουσα της δυτικής Κρήτης, ενώ παλαιότερα, έως το 1971, ήταν πρωτεύουσα όλου του νησιού.

Εκδρομή

Χανιά

Χανιά - Λίμνη Κουρνά - Ρέθυμνο - Ελαιώνες

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από το λιμάνι της Σούδας, κατά μήκος της παραλιακής οδού, απολαμβάνοντας την καταγάλανη θάλασσα και το καταπράσινο τοπίο, δυο χαρακτηριστικά στοιχεία της δυτικής Κρήτης. Το εκπληκτικό τοπίο θα σας μαγέψει μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας, τη μοναδική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη.

Choose your country

North America

South America

Asia Pacific